ClearCorrect

Nilsson Specialisttandvård

ClearCorrect Aligner


Många trångställningar och felställningar kan korrigeras med en ClearCorrect Aligner avtagbar tandställning.


En ClearCorrect Aligner kan användas i din vardag och du kan ta ut den när du behöver kunna äta och tala obehindrat. Det är en bekväm och i stort sett osynlig tandställning.


Behandlingen innebär att en serie tunna bettskenor tillverkas för att successivt flytta dina tänder. Varje skena används i 2 veckor. Även om bettfelet är tydligast i ena käken kan båda käkarna behöva behandlas samtidigt för att få önskat resultat.


För att möjliggöra tandförflyttningar när det saknas utrymme för alla dina tänder att stå rakt kan emaljen mellan tänderna poleras. Det är ett skonsamt alternativ till att behöva ta bort tänder för att skapa plats.


Behandlingstiden beror på hur stort bettfelet är. Normal behandlingstid är 12 månader.

Hur går det till?


Du bokar tid för konsultation hos Anna som gör en första bedömning av bettfelet och som också säkerställer att tänder och tandkött är friska. Vid behov föreslås du en rengöring av tänderna.


Vill du gå vidare är första steget att du fotograferas och får avtryck tagna av dina tänder. Tandteknikerna i ClearCorrect-teamet gör sedan en digital presentation av behandlingen utifrån Annas planering av din bettkorrigering.

Man ser då hur tänderna ska flyttas för det önskade resulatet och hur komplicerad behandlingen blir. Man kan se hur många aligners som behövs och får en uppskattning av behandlingstiden och kostnaden.


1-2 veckor efter avtryck får du e-post med en länk för att granska behandlingsförslaget där du kan se hur tänderna kommer att flyttas. När du godkänt planeringen framställs dina aligners.


Efter 2-3 veckor efter godkännandet är dina aligners klara och du får då komma för att få de första veckornas skenor utlämnade.


Optimalt använder du ClearCorrect Aligner dygnet runt förutom vid måltider och när du borstar tänderna.


Du kommer på kontroller med bestämda intervall för att kontrollera hur behandlingen går och för att byta skenor samt göra finjusteringar.


När behandlingen är avslutad får du en skena som används för att bevara ditt nya leende, en så kallad retainer. Man kan behöva använda en retainer under lång tid efter behandlingen, ibland livslångt. Detta är ett av de viktigaste stegen för en långsiktigt framgångsrik behandling. En retainer används normalt enbart nattetid.

Priser


Undersökning/konsultation kostar 975kr.

En rengöring kostar 675kr.


Själva behandlingen med ClearCorrect Aligner kostar 35 000kr för en behandling med ett mindre antal aligners och 45 000kr för en normal till större behandling.

I priset ingår även retainers i upp till 3 år efter avslutad behandling.


Vid utlämnandet av dina första aligners betalar du hela kostnaden för behandlingen.


Nilsson Specialisttandvård AB | Tandläkare Anna & Mikael Nilsson | Nybrogatan 20, 114 39 Stockholm, Posthusgatan 5C, 761 30 Norrtälje | info@annaomikael.se